La Fundació neix el 30 de novembre del 2018 amb vocació de servir a la comarca del Maresme i a la ciutat de Mataró en honor als seus fundadors, així com en representació de famílies, amics i professionals que després d’anys d’assistència consideren que la salut i el benestar de la població també es responsabilitat dels propis cuidadors per tal de que la discapacitat no esdevingui un risc d’exclusió social també crònic com la pobresa o la discriminació.

Així, la Fundació aposta per la doble assistència integral; tant domiciliària com en les pròpies instal·lacions de l’entitat, combinant la doble eficàcia que avala la validesa ecològica de treballar en el ambient directe del pacient; i posteriorment o en paral·lel, exportar el treball a la vida diària més enllà dels límits familiars i fomentar de nou la autonomia i la participació dels pacients a la comunitat.